Special

Top 5 filme despre fotbal

Pentru că simțim cu toții, uneori, să privim un film bun despre fotbal, vă propun 5 filme care pe mine m-au captivat de-a lungul timpului.

Top 5 filme despre fotbal! Locul 5-Green Street Hooligans 2005

Nu aveam cum să nu încep cu filmul pe care l-am tot văzut și revăzut, încă din perioada liceului.

Un film în regia lui Lexi Alexander, cu Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani este o dramă și ne prezintă situația huliganilor din Marea Britanie.

Un tânăr student la Harvard, la jurnalism, se întoarce la tatăl său după ce este dat afară din facultate, acuzat de consum de droguri. Acolo stă o vreme la sora sa, căsătorită.

Aici ia contact cu fratele cumnatului, un mare fan al fotbalului și un membru al unei facțiuni de huligani britanici, puși mereu pe scandal.

Deși era timid, deși nu avea treabă cu astfel de activități, studentul nostru se lasă antrenat în curând în această lume și îi prinde gustul.

Este un film bun, frumos, cu „substanță”, ce merită vazut. A fost urmat de încă două parți, dar personal, nu m-au dat pe spate.

Locul 4-Goal ! The dream begins 2005

În regia lui Danny Cannon, cu Kuno Becker, Alessandro Nivela, Anna Friel, este un film ce ne prezintă povestea unui fotbalist de când era mic, până când a ajuns mare. Ca fapt divers, un rol important în film îl are și Marcel Iureș, românul nostru de la Hollywood.

Este vorba despre Santiago Munez, un puști ce ajunge ilegal în SUA din Mexic împreuna cu familia. Este un tânăr talentat, ce are o problemă de sanatate (astm) și care joacă fotbal în timpul liber.

La un meci, este văzut de un scouter al echipei britanice Newcastle United și pleacă în UK pentru o probă de joc. Are șansa să primească un contract de fotbalist profesionist.

Este un film impresionant și emoționant pe alocuri. Te face să visezi împreuna cu tânărul de pe ecran. Mai mult sau mai puțin, dar cred că toți am vrut să ne facem fotbaliști, nu?

Locul 3-Football Beasts: An inside look at Europe’s football hooligan subculture – 2018

Pentru cine este interesat, în 2018 s-a lansat un documentar, pe tema huliganilor.

Locul 2-Totul despre fotbal 1982

Este un film românesc din 1982, regizat de Andrei Blaier. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Petre Gheorghiu, Aurel Giurumia, Paul Lavric.

Într-un mic orășel de provincie, totul merge strună, în afara activităților sportive. Toți locuitorii trăiesc o mare dramă, pentru că echipa orașului este în pragul retrogradării.

Câțiva suporteri fanatici sunt gata să facă „orice pentru fotbal”, chiar dacă asta inseamna niște manevre nu tocmai oneste.

Însă cei mai mulți cetățeni nu sunt de acord cu această atitudine lipsită de fair-play, ceea ce dă naștere unui „meci” tensionant, disputat însă în afara terenului.

Locul 1-Pele: Birth of a Legend 2016

De departe, filmul meu preferat.

Este un film foarte frumos, bazat pe fapte reale. Filmul este și documentar și biografic și artistic.

În toată acțiunea îl descoperim bucată cu bucată pe marele Pele, cu toate problemele lui, cu toate defectele dar și calitățile lui.

Dacă ești iubitor al fotbalului, nu ai cum să ratezi acest film.

Ți le recomand cu dragă inimă și pe cele mai sus, fiindcă sunt filme bune, antrenante ce te vor captiva garantat. Nu sunt genul de filme la care te uiți la ceas să vezi cât mai durează.

Îți recomand articolul despre cum au cheltuit primul salariu 5 dintre cei mai buni fotbaliști din lume

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

5 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: