Special

5 transferuri despre care nimeni nu credea că vor fi de succes

Fotbalul e ciudat uneori, iar fotbaliști care, poate, nu au confirmat la alte echipe sau care sunt aproape de finalul carierei pot deveni starurile noilor echipe cu care semnează, deși nici măcar fanii nu credeau în ei la început.

5 fotbaliști ai căror transferuri nu erau considerate bune

Mohamed Salah – starul egiptean e unul dintre cei mai marcanți jucători ai lui Liverpool din ultimii 30 de ani, iar acesta i-a ajutat din plin pe „cormorani” să cucerească trofeul Champions League în 2019 și să câștige Premier League în 2020.

Klopp l-a adus pe Salah de la AS Roma în 2017 pentru 42.000.000 de euro, dar nici măcar fanii lui Liverpool nu erau încrezători în calitățile egipteanului, mai ales că el avusese o experiență neplăcută la Chelsea, de unde fusese „alungat” în 2015.

De atunci lucrurile s-au schimbat, iar Salah a devenit indispensabil pentru trupa lui Jurgen Klopp și a devenit și mai repede idolul tribunelor de pe „Anfield”.

Mohamed Salah. Sursă foto: goal.com
Mohamed Salah. Sursă foto: goal.com

Diego Maradona – transferul lui Maradona la Napoli nu era deloc privit cu ochi buni, mai ales că legenda Argentinei nu reușise să se impună și să fie cel mai bun la Barcelona sau la Sevilla.

Maradona a recunoscut că Napoli era singura echipă care l-a mai vrut în acea perioadă, iar el le-a mulțumit pentru încredere prin două titluri în Serie A, singurele titluri de altfel ale napoletanilor.

Diego Maradona. Sursă foto: goal.com
Diego Maradona. Sursă foto: goal.com

Kante, transferul minune realizat de Leicester

Ngolo Kante – Transferul lui Kante la Leicester a fost destul de ciudat pentru Premier League, pentru că fanii „vulpilor” ar fi vrut un alt mijlocaș central, unul cu un anumit renume, mai ales că el avea să-l înlocuiască pe Esteban Cambiasso.

Nimeni nu știa cine e Kante când a ajuns în Anglia, iar faptul că Leicester a plătit 9.000.000 de euro pe el în 2015, era un semn pentru mulți specialiști că Leicester nu știe ce face.

Totuși, Kante s-a integrat repede în echipă și a reușit să cucerească titlul în Premier League, după care s-a transferat la Chelsea, unde a reușit să câștige din nou titlul în Anglia, iar la doi ani distanță a ridicat Cupa Mondială, cucerită cu Franța în 2018.

Ngolo Kante. Sursă foto: goal.com
Ngolo Kante. Sursă foto: goal.com

Angel Di Maria – când Di Maria a plecat de la Manchester United, fără prea mari realizări, toată lumea s-a gândit că PSG e cel mai probabil finalul carierei sale, iar în 2-3 ani îl vom vedea pe mijlocașul argentinian în China, SUA sau Arabia.

Nu a fost cazul! Di Maria e unul dintre cei mai buni fotbaliști ai parizienilor, iar Thomas Tuchel e mulțumit peste măsură de randamentul pe care îl dă Di Maria meci de meci.

Angel Di Maria. Sursă foto: goal.com
Angel Di Maria. Sursă foto: goal.com

Romelu Lukaku la Inter

Romelu Lukaku intrase într-un con de umbăr la Manchester United, iar fanii fotbalului considerau că transferul său la Inter poate reprezenta declinul atacantului belgian.

Din nou, s-au înșelat! Nu degeaba Lukaku este cel mai scump transfer din istoria lui Inter, iar acesta a fost golgheterul echipei în sezonul trecut și speră să câștige un titlu în Serie A și să pună capăt supremației lui Juventus.

Pe de altă parte, Christian Eriksen a fost așteptat ca o mare vedetă la Inter, însă mijlocașul danez încă nu s-a adaptat și nu a dat randamentul pe care antrenorii și fanii îl așteptau de la el.

Romelu Lukaku. Sursă foto: goal.com
Romelu Lukaku. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre starul NBA care de la o avere de 16 milioane de dolari a ajuns la cerșit pe străzi.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: