Premier League

Depresia unui fotbalist! Joe Hart: „Am nevoie de cineva care să creadă în mine! Nu mă aștept să mă dorească Real Madrid”

Joe Hart trece prin momente grele, după ce Burnley nu i-a prelungit contractul, astfel încât fostul titular din poarta naționalei Angliei este liber de contract.

Mai mult decât atât, Hart nu a jucat niciun meci în actualul sezon din Premier League, bifând doar două partide în FA Cup și un meci în Cupa Ligii Angliei.

Joe Hart a rămas liber de contract

Pănâ nu demult, Joe Hart era titularul naționalei Angliei și al lui Manchester City, însă din 2016 lucrurile au luat o turnură neașteptată pentru el.

Venirea lui Pep Guardiola pe banca tehnică a „cetățenilor” a fost atât de inoportună pentru Joe Hart, încât lasă urme adânci și sechele grele pe care goalkeeper-ul trebuie să le ducă până la finalul vieții.

Lui Pep nu i-a plăcut niciodată de el, motiv pentru care a încercat să-l înlăture de la echipă, astfel că Hart a ajuns în Serie A, la Torino.

Odată cu împrumutul său la Torino, lucrurile au mers din ce în ce mai prost pentru portar, care a pierdut în cele din urmă și naționala Angliei, dar nici nu și-a mai găsit locul la vreo altă echipă.

Din 2016 până în prezent, Hart a mai jucat pentru Torino, West Ham United și Burnley, unde devenise o opțiune foarte puțin folosită de Sean Dyche, având și un concurent pe măsură, Nick Pope.

Depresia lui Joe Hart

Joe Hart a oferit un interviu pentru presa britanică, imediat după ce s-a despărțit de Burnley, contractul său fiind valabil până pe data de 30 iunie 2020.

„Faptul că am stat pe banca de rezerve timp de 18 luni în Premier League nu mă va doborâ. Îmi amintesc cine sunt. Îmi amintesc cum jucam în echipa de amatori și încercam să prind prima echipă a lui Shrewsbury.

Trebuie să-mi setez mintea în perspectivă. Poți să fi lăudat în fotbal, iar imediat după criticat. Îmi folosesc timpul pentru a găsi noi oportunități.

Sunt tânăr, dacă ne raportăm la vârsta portarilor și chiar mai tânăr dacă vine vorba despre un băiat care vrea doar să apere și să simtă publicul cum îl împinge de la spate.

Nu-mi imaginez că Real Madrid îl va da afară pe Thibaut Courtois și mă va chema pe mine acolo. Am doar nevoie de cineva care să aibă încredere în mine, iar eu îl voi răsplăti pe măsură”, a mai spus portarul în vârstă de 33 de ani.

  • 2.400.000 de euro este cota de piață a lui Joe Hart, conform transfermarkt.com

Opinia mea

Nu l-am considerat niciodată pe Joe Hart un portar bun… sau mă rog… nu neapărat bun, ci mai mult nu credeam că merită să fie la nivelul la care ajunsese. Totuși, nici nu l-am subestimat vreodată, încăt să-mi imaginez că va ajunge să fie aruncat precum o măsea stricată de la Burnley.

Este trist ce i se întâmplă, replica lui „am nevoie de cineva să aibă încredere în mine” îmi demonstrează că suferă adânc, probabil amintindu-și cu nostalgie paradele pe care le făcea la Manchester City sau în naționala Angliei.

Am văzut mai multe variante de echipe la care ar putea să meargă, dar niciuna nu este de la vreo echipă din Premier League, ci din Championship.

Citisem că poate ajunge la Derby County, unde sunt șanse mari să-l vedem din sezonul viitor. Fiind fan al „berbecilor”, sper să meargă acolo și să arate de ce e în stare dacă primește încrederea de care are nevoie.

E trist cum unii fotbaliști sunt uitați și parcă scoși prea repede din peisaj, dar suntem în 2020, nu avem timp să respirăm sau să ne uităm retroactiv. Viața continuă să meargă la foc automat, iar secolul vitezei pare că l-a înghițit bine de tot pe Joe Hart.

Câteva statistici ale lui Joe Hart:

  • 75 de prezențe în naționala Angliei
  • 2 titluri de campion cu Manchester City (2012, 2014)
  • 2 Cupe ale Ligii câștigate cu Manchester City (2014, 2016)
  • 1 FA Cup câștigat tot cu Manchester City (2011)

Îți recomand articolul despre noua minge lansată de Nike, care va revoluționa fotbalul.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: