Premier League

Pep Guardiola îl laudă pe Jurgen Klopp: „Îl admir, e un exemplu demn de urmat!” | Primul 11

Rivalitatea dintre Pep Guardiola și Jurgen Klopp a început să devină serioasă din sezonul magnific 2018-2019, în care Liverpool și Manchester City s-au duelat până în ultima etapă pentru titlul în Premier League.

Acum, Pep a recunoscut că îl admiră pe „Kloppo” și îl consideră un exemplu demn de urmat, ceea ce pe mine unul mă face să mă bucur, pentru că observ o rivalitate foarte fair-play între doi tehnicieni excepționali.

Laudele lui Pep Guardiola la adresa lui Jurgen Klopp

Pep Guardiola l-a lăudat pe Jurgen Klopp pentru câștigarea titlului în Anglia și îl consideră pe tehnicianul german un exemplu demn de urmat: „Ca om încă nu îl cunosc foarte bine, deși am cinat o dată. Dar îl admir în orice caz. Fotbalul produs de Liverpool și Borussia Dortmund sub comanda lui a adus multe beneficii fotbalului mondial”.

„Pentru mine, Jurgen e un exemplu bun în fotbal și mă bucur de faptul că mă pot duela an de an cu el, în meciuri care ne solicită la maxim până și pe noi, antrenorii”, a mai spus Pep Guardiola.

Jurgen Klopp a schimbat-o total pe Liverpool

De la venirea sa în octombrie 2015, Jurgen Klopp a adus cu el stilul său unic de fotbal, și anume acel „fotbal în ritm de heavy metal”, cum l-au poreclit jurnaliștii britanici.

Mereu în trening, exprimându-și toate sentminentele și stările pe durata celor 90 de minute, Klopp a fost rivalul perfect pentru Guardiola, un antrenor care venise pe „cai mari” de la Bayern Munchen și Barcelona, la costum, mereu elegant, mereu aranjat.

Rivalitatea dintre cei doi mă duce cu gândul la poveștile în care eroul orașului sau al satului, în ipostaza lui Klopp, îl înfrunta pe un adversar din clasa burgheză, cum e văzut Pep Guadiola în fotbalul mondial.

La finalul unei lupte crâncene, amândoi își strângeau mâna și se felicitau pentru efortul depus, așa văd de fiecare dată confruntările dintre echipele pregătite de Pep Guardiola și cele ale lui Jurgen Klopp.

În orice caz, rivalitatea dintre cei doi ne delectează de fiecare dată și sper să continuăm să vedem confruntările dintre cei doi încă mulți ani de acum înainte.

Îți recomand articolul despre povestea lui Leroy Sane, noul star al lui Bayern Munchen.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: